Startsidan  ·   Instagram  ·   Om Mysan  ·   Om Mig

Frysmärkt lika med utmärkt

Skrivet:    ·  Moa Sigel
 
Åh herre min gud alltså, vad är det för djur jag äger? Idag var hon fenomenal. Wow. Jag finner knappt ord. 
Vi red på banan och min sambo mådde inge bra och varit uppe hela natten så det blev soffläge på honom så hoppas jag han kan hänga med ut på söndag eller imorgon istället! 
 
En positiv häst jag hämtade i hagen, på råsta var hon alltid tjurig och gick iväg när man skulle hämta henne men nu står hon med spetsade öron och i dom flesta fall kommer hon. Hennes två bästisar Asti och Vante gnäggar hon åt och dom står verkligen och myser tillsammans det hände aldrig på råsta. Hon trivs verkligen och det gör mig varm inombords för jag trivs så sjukligt bra också! 
 
Skrittade fram några varv på ridbanan i alla fall och när jag kortade tyglarna sen och skulle flytta kände jag genast att hon var med på noterna. På senaste tiden har hon lite gått emot skänkeln och så och jag är inte den som förespråkar att då sätta på sporrar eller ta ett spö utan försöka få reda på varför hon gör så. Idag flyttade hon direkt och var väldigt följsam. Då fick även jag en väldigt positiv känsla och det blev roligt att rida liksom. Skrittade över en bomserie och flyttade lite och gjorde både öppnor och slutor vilket någon var väldigt duktig på idag, hint hint inte jag! Travade på volt över bommarna och hon var väldigt följsam och fin men mot bommarna taggade hon till och blev lite springig men efter gårdagen var jag så less på mig själv att jag inte orkar rida henne riktigt i dom samanhangen så nu gav jag mig fan på att det skulle gå. Så kollade mot bomserien, sträckte ordentligt på mig och gjorde ordentliga halvhalter och vips så var hon lugn och mjuk även mot och över bomserien. Samma sak i höger varv där hon var lite mer omständig men även där fick vi till det riktigt bra. 
 
Travade sedan på volt och wow vilken häftig känsla jag fick, ryggen höjdes något enormt och hon samlade sig och bärde sig helt otroligt mycket det kändes typ dom om hon blev en meter högre haha. Riktigt lång, rund, mjuk och låg och allt var så harmoniskt. Jag svävade på rosa moln alltså. I skritten sen var hon pain in the ass alltså. Tror hon är brunstig så därför hon har lite humörsvängningar haha, så skritten hade hon bestämt sig för att nej jag tänker inte. Så ingenting funkade. Försöka flytta, böja och jobba men nej hon ville inte, hon hade bestämt sig. Men såfort jag bad om trav fick jag den där häftiga traven. Till sluuuuuut fick jag med henne på noterna även i skritten och böjde och ställde igenom henne även där, hade lite svårt att sluta rida haha det var såå roligt men samtidigt får man ju inte rida föör mycket, man ska ju sluta när det går bra. Travade en gång till och fick wow-känslan och saktade då av och fick en urfin skritt och då fick hon långa tyglar och många klappar och pussar! Vilken makalös häst jag har, tänk hur sjukt fin hon kommer vara sen när hon orkar mer. Har hört av Jill att det ska finnas någon asbra backe bara några meter från stallet, såfort det inte är glashalt ute ska vi dit och kötta! Och som sagt bommar, mycket bommar vilket hon älskar! 
En sjukt bra start på dagen, nu sitter jag och ska precis packa ihop och åka mot Uppsala och Karina. Får bli bilen, det var ju så kul att rida att jag missade tåget eheehhe!! Hör av mig sen, ha en fantastisk dag och hoppar ni får lika bra ridpass som jag fick idag! 

Måndag Klättring + bommar
Tisdag Vila
Onsdag Dressyr
Torsdag Hoppning
Fredag Uteritt (medryttare)
Lördag Tömkörning
Söndag Uteritt

Moa Sigel

E. Super Arnie (US)
Ue. Count's Pride (US)
Mysan som hon kallas till vardags är en varmblodig travare som jag köpte i maj 2014 helt oinriden. Hon är en otroligt kärleksfull och trevlig häst som alltid försöker göra sitt bästa.


Linnea Johansson Kvick

Jag som driver bloggen heter Linnea och bor med min sambo och Mysan i Stockholm. Jag pluggar till ekonom och extrajobbar lite som sysselsättning och på fritiden har jag hand om min häst och umgås med min sambo och våra vänner. Jag föder upp guldhamstrar som en liten sidohobby också. Följ oss på våran resa här!

"Från travbana till tävlingsbana"

"Frysmärkt lika med utmärkt"
Follow on Bloglovin



Kontakt [email protected]