Startsidan  ·   Instagram  ·   Om Mysan  ·   Om Mig

Hoppning a'la Mysan

Skrivet:    ·  Moa Sigel
 
Jag vill både hoppa av lycka och gråta av sorg. Denna häst får mig att gå i tusen biter, hon får mig att känna mig helt sjukt jävla blåst ibland. En sak vi alla kan intyga från bilderna Mysan lyft mer på benen! Det är dock 7 gången hon hoppar i hela sitt liv, man måste börja någonstans! 
 
Vi red fram och flyttade lite förskänkel och sen travade igång på en mycket pigg häst fast som ändå inte rusade eller så utan kändes ganska fin, tills hon började passa men det fick vi bort också och då också fin! Tog först högergaloppen som är hennes bästa och ja den kändes bra, hon började försöka arbeta i form också vilket känns kul, att hon börja känna sig trygg i galoppen. Vänster var som vanligt ingen höjdare men vi kämpar vidare! 
 
Började komma på hindret på diagonalen och kom några gånger vilket kändes helt ok, något övertaggad! Hon hoppar helt okej och vägarna blir bra. Jag skulle dock vilja ha trav eller galopp när hon helst väljer pass. Men men musklerna kommer och då blir det lättare. Det är jag mot passen. 
Hoppade på ena volten och det kändes bra, hoppade först 50 cm. Kunde ta galopp och komma på hindret, lite velig och vinglig in på hindret men inga problem att hoppa och när vi väl hoppade kändes hon säker! Hoppade på andra volten i andra varvet vilket kändes att hon behövde! Det gick över förväntan och vi kom över det några gånger! Höjde sedan upp till 70 cm på första volten och kom i galopp några gånger, hon var väldigt trött så blev sådär några gånger och jag ville sluta bra så tillslut fick vi ett jättebra hopp och avslutade. Jag blir lite kluven bara för när hon blir taggad då låser hon hela höger sida och det är mission impossible att inverka. Vilket gör att när vi då ligger i högervarv så blir hon väldigt svår att rida rätt på volten. Hon tar bettet och blir ruskigt stark fast ändå så mjuk. Jag förstår att det hänger mycket i att hon inte orkar men det gör mig så kluven. Tänderna ska kollas när hon ska vaccineras! Dock tror jag att det har och göra med svagheten men jag blir så frustrerad, för jag vet ju att hon kan! 
 
Idag har hennes medryttare, som var så gullig och fotade dessa underbara bilder, ridit ut. Dom tog en hyfsat lugn tur då hon är lite tjaffsig och testa honom så jag ska med någon dag nästa vecka och titta och göra mirakel! Eller något! Imorgon ska vi egenligen tömköra men jag har haft en så dålig dag idag och med tanke på hoppningens dressyrsvårigheter så behöver både hon och jag ett genomkörarpass i dressyren så tömkör vi på söndag. Jag har en sjukt bra plan till passet imorgon! Berättar mer då! 
Nu ska jag sova! 

Måndag Klättring + bommar
Tisdag Vila
Onsdag Dressyr
Torsdag Hoppning
Fredag Uteritt (medryttare)
Lördag Tömkörning
Söndag Uteritt

Moa Sigel

E. Super Arnie (US)
Ue. Count's Pride (US)
Mysan som hon kallas till vardags är en varmblodig travare som jag köpte i maj 2014 helt oinriden. Hon är en otroligt kärleksfull och trevlig häst som alltid försöker göra sitt bästa.


Linnea Johansson Kvick

Jag som driver bloggen heter Linnea och bor med min sambo och Mysan i Stockholm. Jag pluggar till ekonom och extrajobbar lite som sysselsättning och på fritiden har jag hand om min häst och umgås med min sambo och våra vänner. Jag föder upp guldhamstrar som en liten sidohobby också. Följ oss på våran resa här!

"Från travbana till tävlingsbana"

"Frysmärkt lika med utmärkt"
Follow on Bloglovin



Kontakt [email protected]